Banken bekijken tijdelijke stop op aflossen hypotheek

ABN Amro wil de mogelijkheid voor consumenten invoeren om tijdelijk de hypotheek of het krediet niet af te lossen. De regeling is voor klanten die door de coronacrisis in financiële problemen komen.

De maatregelen van het kabinet zijn vooral gericht op het overeind houden van grote, kleine en eenmansbedrijven. ABN verwacht dat consumenten met een nulurencontract, zzp-ers of kleine ondernemers aan het einde van de maand last kunnen krijgen om hun hypotheek of afgesloten krediet af te lossen en wil die groepen helpen.

Hoe en wanneer ABN Amro de regeling in praktijk brengt is nog niet duidelijk, maar de bank wil het wel zo snel mogelijk.

Meer partijen maken betaalpauze hypotheek mogelijk

Meer banken overwegen inmiddels om particuliere klanten tegemoet te komen bij de aflossing van een hypotheek, maar doen hierover nog geen concrete uitspraken. Ook Nationale-Nederlanden biedt klanten de mogelijkheid van een betaalpauze als zij door de coronacrisis hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen.

De betaalpauze is overigens geen uitzonderlijke maatregel, banken en verzekeraars bieden die mogelijkheid al langer aan bij hypotheekklanten met financiële problemen. NN en de banken zeggen wel iets soepeler om te gaan met het uitstel en kijken meer naar maatwerk, waarbij een klant bijvoorbeeld drie maanden geen hypotheeklasten hoeft te betalen, maar die periode kan ook korter of langer zijn.

Nationale-Nederlanden biedt de mogelijkheid voor uitstel van betaling ook voor klanten met een consumptief krediet.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.