Banken verhogen kosten van betaaldiensten

Banken Nederland
Banken verhogen dit jaar weer de kosten voor betaaldiensten zoals een bankpakket, pinnen in het buitenland of een extra creditcard.

Rabobank is een van de banken met de grootste prijsverhogingen. Klanten met een Riant-pakket gaan tussen de 34 en 54 procent meer betalen. Alleen bij ABN Amro en ING zijn de prijsverhogingen gematigd, maar deze banken komen 1 april nog met een tariefsverhoging.

De Consumentenbond vindt dat de maat vol is en roept consumenten op hun stem te laten horen en aan te geven wat zij van hun bank verwachten in ruil voor de steeds hogere kosten, bijvoorbeeld creditrente op een betaalrekening of gratis vervanging van kapotte passen. ‘We betalen steeds meer met onze pinpas en we internetbankieren op grote schaal. De besparingen die daarmee gepaard gaan, moet de klant terugzien in de kosten. Maar wat doen de banken, die laten de kosten steeds verder stijgen, zonder valide argumenten. Nu is het echt genoeg geweest, de klant is aan zet om zijn tegeneis op tafel te leggen’, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.