Banken verhoogden prijzen in afgelopen jaar

Banken hebben het afgelopen jaar hun prijzen voor dienstverlening en transacties verhoogd. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de Regiobank stegen de kosten het hardst, gemiddeld gingen die met 13 procent omhoog.

Geldopname en papieren afschriften duurder

Het ING OranjePakket mét korting of Knab Plus behoren het vaakst tot de goedkoopste opties. Voorwaarde voor het pakket van ING is wel dat de klant weinig contant geld opneemt. ING-klanten betalen in ruil voor de korting namelijk per geldopname 0,80 euro. Wie maximaal 5 opnames per jaar doet, is dan voordelig uit. Het betaalpakket bij de Regiobank is sinds november vorig jaar 9 procent duurder. Deze prijsstijging geldt ook voor de ASN Bank en SNS, die net als Regiobank onderdeel van de Volksbank zijn. De ING stopte juist per 1 maart met het gratis verstrekken van papieren afschriften voor klanten geboren voor 1 januari 1941, waardoor de kosten voor deze groep enorm stijgen.

Triodos Bank verhoogt met ingang van 1 juli de prijs van de betaalrekening met 43 procent naar 60 euro per jaar. Voor een gezamenlijke rekening betalen consumenten dan 96 euro, een stijging van 14 procent ten opzichte van het huidige tarief.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.