De belangrijkste redenen om elektrisch te leasen

Het aanbod van elektrische voertuigen wordt steeds interessanter in de hele auto-industrie. Waar vijf jaar geleden de elektrische auto een uitzondering was, wordt het nu de regel. En over nog eens vijf jaar zullen we zien dat er nog meer elektrische auto’s zullen rijden dan nu het geval is. Dit is dus een groeiende sector. Als je nog steeds twijfelt of een elektrisch auto leasen is wat je wilt, dan zijn hier 5 redenen die je kunnen overtuigen dat het tijd is om de stap te nemen. Merk wel op dat de volgorde van deze redenen voor eenieder anders kunnen zijn; wat voor de één prioriteit is, geldt dat niet noodzakelijkerwijs hetzelfde voor de ander.

Langer autonoom rijden

Een paar jaar geleden reden elektrische voertuigen meestal tussen 120 en 160 kilometer aleer er weer opnieuw moest worden opgeladen. Men kan de terughoudendheid begrijpen die consumenten destijds hadden. Doordat de meeste elektrische auto’s tegenwoordig meer dan 350 of zelfs 400 kilometer vrijheid bieden, is het argument van de angst om de aankoop voor deze reden uit te stellen niet langer van toepassing.

Lagere gebruikskosten

Een elektrische auto leasen vereist veel minder onderhoud. Er zijn namelijk geen kosten voor olieverversingen, de bougies etc. want er zijn immers veel minder onderdelen met een beperkte levensduur zoals bij benzineauto’s. Tel ook mee hoeveel geld wordt bespaard met elektrisch opladen in plaats van voltanken bij het benzinestation. De prijs van elektriciteit is veel stabieler dan die van olie. Er zijn bijna 90% minder kosten dan een auto op fossiele brandstof.

Profiteer van subsidies

Men kan wel tot 5000 euro subsidies ontvangen voor een elektrische personenauto (zakelijke veel rijder); 5.000 euro voor een elektrische bestelauto; en 40.000 euro voor een elektrische of plug-in vrachtauto of bus. Het gaat om een subsidie voor de aanschaf van een personenauto voor zakelijk gebruik en de aanschaf van een bestelauto, vrachtwagen of bus voor zakelijk gebruik. Ook particulieren kunnen subsidies krijgen die het interessant maken een elektrische auto te kopen. Met een dergelijke prijsdaling bij de aankoop van een elektrisch voertuig wordt het aanbod dubbel interessant.

De rust van het rijden

Voor muziekliefhebbers zorgt de stille werking van een elektrische auto voor meer plezier bij het luisteren naar favoriete muziek. Dit is natuurlijk maar een detail voor het algehele rijcomfort. De sfeer binnen in de auto is bevorderlijker voor het goed kunnen praten, alsook het meer ontspannen zijn bij aankomst. In het begin kan de stilte lastig zijn bijvoorbeeld bij het schakelen, omdat de afwezigheid van een conventionele versnellingsbak het moeilijk maakt te kunnen horen aan het motortoerental wanneer van versnelling te veranderen.

Betrouwbaarheid van een elektrische auto

De enige onderdelen van een elektrisch voertuig die regelmatig moeten worden vervangen zijn banden en dat is bijna alles. De bewegende delen moeten veel minder snel worden vervangen. Daarom kan de elektromotor zonder problemen honderdduizenden kilometers aan, zolang de accu’s maar efficiënt worden gebruikt. De algehele betrouwbaarheid van een elektrisch voertuig is daardoor onvergelijkbaar met gewone auto’s (bekijk bij elektrischeautolease.nl alle elektrische lease mogelijkheden).

Het rijden van een elektrische auto is zeker anders dan dat van een gewone auto. Wat veel mensen niet weten, is dat het net zo leuk is, al dan niet leuker. In de komende tien jaar zullen consumenten zich niet langer afvragen of ze een elektrisch voertuig moeten kiezen boven een gewone auto. Hun dilemma zal zijn om de juiste elektrische auto te kiezen, omdat de markt zo breed zal zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.