Creditcard handig maar soms duur betaalmiddel

Kosten CreditcardBetalen met een creditcard is handig en kan vrijwel overal ter wereld. Bij de meeste banken en tegenwoordig ook bij veel andere aanbieders kun je een creditcard aanvragen. Dit is niet gratis en de tarieven bij de verschillende aanbieders lopen nogal uiteen. Gemiddeld kost een creditcard tussen de 10,- en 50,- euro per jaar. 

Dat blijkt uit een recente publicatie op 50plusplein.nl. Wanneer je de aankopen met een creditcard afrekent en de rekening aan het eind van de maand voldoet, betaal je daarvoor geen rente en kun je het dus zien als een soort uitgestelde betaling welke ook nog eens kosteloos is. Wanneer je echter het openstaande bedrag op de rekening niet ineens voldoet wordt er een behoorlijk hoge rente in rekening gebracht. In de meeste gevallen is deze rente hoger dan op een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Gebruik van een creditcard kan zo leiden tot een flinke schuld.

Kun je of wil je niet zonder creditcard houd dan alle uitgaven goed bij. Hetzelfde geldt voor klantenkaarten van (groot) winkelbedrijven. Ook met deze kaarten kan snel, zonder dat je er erg in hebt, een forse schuld ontstaan. Gebruik van een creditcard is in het buitenland bijzonder handig en in sommige gevallen ook aan te raden, denk aan afrekenen in een hotel of bij het benzinestation. Wanneer de rekening na de vakantie wordt voldaan is er niets aan de hand en hoef je ook niet teveel contant geld op zak te hebben. Wanneer je echter in het buitenland geld opneemt met een creditcard in de pinautomaat ben je ongeveer 5,- euro extra kwijt aan kosten. Wil je toch pinnen met de creditcard dan kun je beter meteen iets meer pinnen om kosten te besparen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.