Creditcard, wel of niet handig?

Een creditcard is een kaart waarmee wereldwijd betalingen gedaan kunnen worden. Niet iedere bankpas wordt in het buitenland geaccepteerd. Een creditcard aanvragen is dus handig als je op vakantie gaat en je niet op de plaats van bestemming kunt betalen met je bankpas. Ook kun je bijna bij iedere webwinkel betalen met je creditcard. De aankopen die je met je creditcard doet, zijn vaak verzekerd. In het buitenland kan je in hotels vaak alleen maar met creditcard betalen.

De voordelen van een creditcard

  • Je kunt er wereldwijd mee betalen: in ieder continent kun je de creditcard gebruiken.
  • Je kunt er veilig mee online winkelen: als de bestelling niet goed is of je bent niet tevreden, dan kun je de betaling annuleren. Vaak ben je ook verzekerd voor je aankopen die je betaald hebt met een creditcard.
  • Je kunt er achteraf mee betalen: aan het einde van de maand worden de kosten die gemaakt zijn met de creditcard verrekend met je bankrekening. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
  • Je kunt soms gedeeltelijk aflossen: de openstaande kosten kun je soms in termijnen terugbetalen, hier zijn vaak wel kosten aan verbonden.
  • Er is goede klantenservice: Je kunt 24/7 contact opnemen als er problemen zijn.

De nadelen van een creditcard

  • Te laat betalen is duur: als je de kosten niet aan het einde van de maand voldoet kan dit veel geld kosten, wel 10 tot 15% over het bedrag.
  • De kosten van de creditcard: jaarlijks moet er een bedrag betaald worden voor de creditcard. Dit kan van 10 euro tot wel 700 euro zijn.
  • Pinnen (met een creditcard) is erg duur: je betaalt niet alleen de kosten voor het pinnen maar ook de toeslag van de koers. Doe dit alleen als het noodzakelijk is.

Kortom voor een verre reis is het dus handig om een creditcard in je portemonnee te hebben, maar probeer het betalen met de creditcard zoveel mogelijk te beperken. De kosten voor het betalen met een creditcard zijn namelijk relatief hoog.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.