Digibeten lopen besparingen mis

Nog nooit achter een pc gezeten? Dan is de kans groot dat je dit artikel niet leest. Nog erger is dat je waarschijnlijk veel voordelen op internet mis loopt.

Nederland telt ongeveer 1,6 miljoen mensen die niet met de computer kunnen omgaan. Daardoor lopen ze allerlei voordelen mis die mensen met kennis van computers en internet wel hebben. Denk bijvoorbeeld aan het geld wat je kunt besparen op je verzekeringen via internet of het kopen van huishoudelijke apparatuur via prijs- en vergelijkingssites.

Staatssecretaris Heemskerk van Economische zaken heeft een actieplan opgesteld om digibeten verder op weg te helpen. Het plan richt zich voornamelijk op mensen die niet actief zijn op de arbeidsmarkt, laagopgeleiden, allochtonen en mensen van boven de vijftig.

Bang dat we helemaal buiten de boot vallen hoef je niet te zijn want Nederland doet het internationaal gezien niet slecht. Na de Scandinavische landen heeft Nederland het hoogste aantal gebruikers van computers en internet in de Europese Unie.

Reacties
  1. Mark
  2. Energie vergelijk

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.