Driekwart Nederlanders gewoon op vakantie

Driekwart van de Nederlanders geeft aan de komende zomerperiode een vakantie van een week of langer te gaan maken. Zo’n vijftien procent twijfelt nog en ruim tien procent geeft aan waarschijnlijk niet te gaan.

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC-NIPO Research. Ruim 8 miljoen Nederlanders zijn van plan om naar het buitenland te gaan. Dit zijn er zo´n 50.000 minder dan vorig jaar. Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië het meest in trek. Maar ook de Verenigde Staten is, mede door de lage dollarkoers, populair.

Nederland, dat vooral populariteit geniet als bestemming voor korte vakanties gedurende het jaar, is komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. Vergeleken met vorig jaar is de belangstelling voor een vakantie in eigen land gestegen met zo’n 100.000 plannen.

Het blijkt wel dat Nederlanders later dan anders boeken. Op dit moment zijn de vakantieboekingen voor komende zomer nog 18 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De wintervakanties blijven 13 procent achter.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.