DSB Bank onder curatele gesteld

DSB BankVanochtend omstreeks 11 uur is de zogenaamde ‘noodregeling’ van toepassing verklaard op DSB Bank. Dit betekent dat de DSB Bank onder curatele is geplaatst en niet meer functioneert als normale bank.

Internet bankieren is niet meer mogelijk en alle mutaties zijn bevroren. Op korte termijn zal bekend worden of de bank failliet wordt verklaard. Op een groot deel van het spaargeld bij DSB Bank is het Deposito garantiestelsel van toepassing. Zo’n 400.000 spaarders zijn getroffen door het failliet gaan van de bank.

Ruim 4.000 spaarders hebben meer dan 100.000 euro gestald bij DSB Bank en kunnen daardoor niet volledig aanspraak maken op de garantie. Ook hebben meer dan vierduizend spaarders achtergestelde deposito’s. Zij kregen daarvoor een hoger rendement, maar kunnen nu geen aanspraak maken op het garantiestelsel. Het gaat hier om een totaalbedrag van 110 miljoen euro.

Houders van betaal- en spaarrekeningen en met deposito’s bij de DSB Bank zullen, zodra het faillissement wordt uitgesproken, schriftelijk van de Nederlandsche Bank bericht ontvangen over wat hen te doen staat om uitbetaling te ontvangen via het Depositogarantiestelsel. Voorlopig hoeven, en kunnen, rekeninghouders dus niets te doen. Het garantiestelsel is niet van toepassing op de achtergestelde deposito’s die DSB Bank aanbood.

Geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.