Grip op je financiele situatie met Nibud tips

Het Nibud maakt zich zorgen om het hoge aantal mensen dat moeite heeft met rondkomen: 45 procent van alle huishoudens. Dat blijkt uit het rapport ‘Kans op financiële problemen 2016‘ (pdf).

Nibud constateert dat van de mensen zonder betalingsproblemen 82 procent altijd controleert of de rekeningen en afschrijvingen kloppen en de administratie op orde heeft. Bij de mensen met ernstige betalingsproblemen heeft 45 procent de administratie op orde en controleert 46 procent de afschrijvingen. Het hebben van spaargeld is één van de belangrijkste manieren om betalingsproblemen te voorkomen. Het overgrote deel van de mensen met betalingsproblemen, ongeveer 70 procent, heeft minder dan 1.000 euro spaargeld. De hoogte van het inkomen is niet direct van invloed op het ontstaan van geldproblemen.

Het instituut heeft daarom drie vuistregels bedacht om mensen meer grip op hun financiële situatie te laten krijgen: check wekelijks uw saldo en uitgaven, plan jaarlijks uw inkomsten en uitgaven, spaar maandelijks 10 procent van uw inkomen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.