Hoe sta jij er financieel voor?

Hoe sta jij er momenteel financieel voor? Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders denkt dat zijn inkomen de komende twee jaar zal stijgen.

De ondervraagden verwachten er gemiddeld 257 euro per maand bij te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Motivaction. Over de algemene economische situatie zijn we minder optimistisch. Slechts 6% denkt dat de hypotheekcrisis in de VS geen invloed zal hebben op de economie in Nederland. Bijna een derde verwacht hier ook een hypotheekcrisis.

Bijna de helft van de Nederlanders betaalt rekeningen wel eens te laat. Dat komt meer door vergeetachtigheid en gemakzucht dan door geldgebrek. “Nederland kent drie betaaltypen: risicomijders, spenders en nonchalanten”, aldus Motivaction. “De risicomijders zijn zuinig en betalen stipt. De spenders geven meer uit dan zij hebben en de nonchalanten zijn met hele ander dingen dan geldzaken bezig.”

De betaaldiscipline is het grootst bij de huur of hypotheek. Circa 85% zegt er ook bij geldproblemen alles aan te doen om de huur of de hypotheek te betalen. Energie en de zorgpremie komen met afstand op de tweede en derde plaats. Rekeningen voor abonnementen, van postorderbedrijven of de huis- en tandarts blijven het vaakst liggen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.