Hoeveel heb jij op met financiële zaken?

Uit diverse nieuwsberichten van deze week blijkt dat veel consumenten weinig op hebben met financiële zaken zoals verzekeringen en kredieten.

Zo geeft een kwart van de Nederlanders aan geen verstand van financiën te hebben en tien procent noemt zichzelf zelfs financieel analfabeet. Maar liefst 27 procent van de Nederlanders denkt dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering en slechts een op de vijf mensen weet dat de AOW-partnertoeslag in 2015 wordt afgeschaft. Kijk eventueel op deze site om zo meer te weten te komen over de uitvaartverzekering.

Financiën spreken nu eenmaal niet erg tot de verbeelding. Maar het is een feit dat financiële dienstverlening iedereen aangaat. Of het nu gaat om het opbouwen van een vermogen, de financiering van een woning of het verzekeren van dierbare eigendommen, iedereen heeft ermee te maken. Iedereen moet bovendien keuzes maken en daarvoor is enige kennis van zaken beslist nodig.

Misschien loop je ook rond met vragen over geld? Hoe is je pensioen geregeld bijvoorbeeld, wat is het verschil tussen sparen en beleggen en waar zijn verzekeringen goed voor? Welke (belasting)maatregelen van de overheid zijn van invloed op je huidige en toekomstige inkomen? Raadpleeg regelmatig onze site over geld zaken en blijf altijd op de hoogte!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.