Mastercard voert pincode in voor online betalingen

De invoering van MasterCard SecureCode door MasterCard en de Nederlandse banken is vrijwel een feit. SecureCode is een persoonlijk wachtwoord of code voor online betalingen.

Dankzij het gebruik van SecureCode kan alleen de kaarthouder online betalen met zijn creditcard. Steeds meer internetwinkels zullen kaarthouders vragen om hun SecureCode. Zo zijn webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg, zoals cheaptickets.nl, BCC.nl en bol.com, aangesloten bij SecureCode, en werken talloze buitenlandse webwinkels met SecureCode.

Veilige online betalingen zijn volgens onderzoek van MasterCard een belangrijke voorwaarde om e-commerce verder te laten groeien. MasterCard verwacht dat de extra veiligheid die SecureCode consumenten biedt een stimulans zal zijn voor internetaankopen. Verder kunnen MasterCard kaarthouders rekenen op een automatische aankoopverzekering, die hen beschermt tegen diefstal, schade of verlies van hun aankoop, en een geldterugservice, waarmee kaarthouders hun geld terug kunnen vragen, bijvoorbeeld in het geval ze hun online aankopen niet hebben ontvangen, of wanneer een bedrag meer dan eens is afgeschreven. De voorwaarden voor de aankoopverzekering en geldteruggarantie verschillen per bank.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.