Nederlanders niet bang voor nieuwe huizengekte

Nederlandse consumenten rekenen er niet op dat de woningprijzen na lange daling opnieuw zullen exploderen, zoals 10 tot 15 jaar geleden het geval was. Tweederde verwacht wel dat woningprijzen zullen stijgen, maar verreweg de meeste daarvan verwachten hooguit een stijging van 1 a 2 procent per jaar.

Uit de ING Financieel fit Barometer blijkt dat Nederlandse huishoudens wel positiever zijn geworden over hun eigen portemonnee. Consumenten zien het economisch herstel steeds meer terug in hun portemonnee. Velen gaan er voor het tweede jaar op rij in koopkracht op vooruit, mede doordat lonen sneller stijgen dan de inflatie.

 

Nederlandse huishoudens zijn realistisch over de toekomstige prijsontwikkelingen in hun eigen woonplaats. Zij rekenen zich niet rijk. Weliswaar verwachten twee van de drie huishoudens dat de huizenprijzen in hun dorp/stad zullen stijgen, maar de grootste groep verwacht dat deze prijsstijging gematigd (tot 2 procent per jaar) zal zijn. Slechts 13 procent verwacht dat de prijsstijgingen daarboven zullen liggen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.