Nederlandse consument is een ster in vergelijken

Nederlanders lopen voorop in het overstappen naar de alles-in-1-pakketten met internet, bellen en televisie. Wat betreft het online vergelijken van deze pakketten kunnen wij helemaal niet meer stuk. Volgens de telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn maar liefst zes van de zeven miljoen Nederlandse internetaansluitingen onderdeel van een alles-in-1-pakket.

De weg naar het beste Triple play pakket

Volgens de Google Consumer Barometer 2015 gebruikt maar liefst 75% van de Nederlanders internet om de opties en prijzen van diensten te vergelijken. Want waarom zou je teveel betalen als je via een vergelijker kunt zien wat jouw besparingen per maand kunnen zijn?

De vergelijkingssite

De weg begint pas echt bij de kritische blik op jouw internet aanbieder. Sluit deze aanbieder nog aan bij je huidige situatie? Zo niet, waar is het dan beter of goedkoper en vooral bij wie? Een lastige vraag als je niet weet waar je moet beginnen. Een vergelijkingssite maakt alle informatie inzichtelijk en laat jou zien welke abonnementskosten en internetsnelheid het best aan jouw voorkeuren voldoen.

Weet je nog niet wat je nou echt gebruikt of nodig hebt, dan kan de vergelijkingssite jou in ieder geval goed informeren. Door inzicht te krijgen in de snelheid van je internetaansluiting weet je straks ook wat nodig is om video’s te streamen en hoeveel mobiele data je nodig hebt om onderweg via Spotify muziek te luisteren. En dat vergemakkelijkt je keuze natuurlijk.

pexels-photo-271721

Wat kies jij?

De vergelijker heeft je inmiddels laten zien wat voor jou de beste deal is. Kies je dan voor verschillende internet aanbieders of ga je voor het alles-in-1-pakket? De groei voor de keuze van een alles-in-1-pakket is sterk toegenomen en hierdoor is het aanbod flink uitgebreid. Wanneer je graag het overzicht bewaart is één rekening en één aanspreekpunt een uitkomst. De combinatiekorting is een fijne bijkomstigheid en zorgt voor besparing. Enige nadeel is dat bij storing gelijk alles eruit ligt.

De overstap

Natuurlijk moet je wel even gecheckt hebben bij je huidige provider tot wanneer je contract loopt. Wanneer je contract is afgelopen krijg je contract voor onbepaalde tijd wat je maandelijks kunt opzeggen. Na de opzegtermijn van een maand ben je vrij om te gaan!

De besparing

Zoals de Google Barometer ons al heeft duidelijk gemaakt zal het gebruik van vergelijkingssites blijven toenemen, op weg naar het beste alles-in-1-pakket. Want waar er bespaart kan worden, daar zullen euro’s bespaart worden!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.