Op vakantie? Laat je huis veilig achter

Negen van de tien Nederlandse huiseigenaren laat het huis met een gerust hart achter tijdens de vakantieperiode. Slechts één op de tien treft geen maatregelen om het huis veilig achter te laten.

Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis. De meeste huiseigenaren laten tijdens de vakantie hun brievenbus regelmatig leeghalen door de buren of laat de buren een oogje in het zeil houden. Meer dan de helft doet z’n best het huis er bewoond te laten uitzien. Bijna één op de drie bergt waardevolle spullen op in een kluis. En één op de tien laat tijdens de vakantie iemand anders in het huis wonen.

Bijna 60% van de huiseigenaren weet niet dat het in veel regio’s mogelijk is de vakantieperiode door te geven aan de politie. De politie zal de woning dan één of meer keer controleren. Van de mensen die wel weten dat de politie een oogje in het zeil kan houden, maakt 16% daadwerkelijk gebruik van die mogelijkheid.

Op de website van de politie lees je hoe je je huis goed beveiligd achter kunt laten of hoe je de vakantieperiode aan de politie kenbaar kunt maken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.