Rabobank waarschuwt voor riskante spaarbanken

Volgens de Rabobank is een aantal riskante banken druk bezig met het aantrekken van Nederlands spaargeld. Spaarders moeten daarom ook na het omvallen van Icesave en DSB nog steeds goed oppassen bij wie ze hun geld onderbrengen, aldus Rabo-bestuursvoorzitter Piet Moerland.

Het zou daarbij gaan om kleinere financiële instellingen met grote zakenbankactiviteiten of die zich specialiseren op één ding. Ook zijn er partijen die Nederlands spaargeld uitzetten in Oekraïne of Kazachstan. Moerland wil natuurlijk graag dat consumenten spaargeld bij zijn bank onderbrengen, maar is ook beducht op omvallende banken omdat de afwikkeling daarvan vanwege de depositogarantie die over alle banken wordt afgewenteld zijn bank veel geld kost.

Zo kostte het faillissement van DSB de Rabo uiteindelijk 200 miljoen euro, bijna de helft van de winstdaling die de bank over 2009 boekte. Moerland riep de minister van Financiën en De Nederlandsche Bank (DNB) deze week daarom opnieuw op het vergoedingssysteem voor spaargeld drastisch te veranderen.

Reacties
  1. herald

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.