Wat doe jij dit jaar met je vakantiegeld?

Deze maand krijgen werkenden en uitkeringsgerechtigden weer het vakantiegeld. Waar geven we dat geld eigenlijk aan uit? 

Het meeste vakantiegeld wordt nog dit jaar besteed. Het gaat vaker op aan vakantie dan vorig jaar. Ondanks het rentevoordeel wil vier op de vijf respondenten het vakantiegeld niet uitgesmeerd over het jaar ontvangen, zo blijkt uit onderzoek van ING.

We geven het geld maar ten dele aan vakantie uit. Van de 57.900 respondenten besteedt 42 procent dit jaarlijkse bedrag aan vakantie en 22 procent aan andere uitgaven. Bij 18 procent belandt het vakantiegeld op de spaarrekening, terwijl 17 procent er schulden mee aflost. In vergelijking met vorig jaar is de bestemming van het vakantiegeld iets vaker vakantie (42 procent tegen 40 procent) en gaat het minder vaak op aan iets anders (22 procent in plaats van 24 procent).

Hoewel consumenten de laatste tijd in de winkels minder makkelijk geld uit geven, zijn de meesten niet van plan het vakantiegeld op te potten. Het leeuwendeel van het vakantiegeld wordt dit jaar besteed. Van de 44.600 respondenten geeft driekwart (74 procent) nog in 2009 het vakantiegeld uit . Een op de zes doet dat niet. Kennelijk willen zij geld opzij leggen voor een ander doel in de toekomst, bijvoorbeeld een grote aankoop of de oudedagsvoorziening.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.