Zorgen om pensioen door kredietcrisis

Ongeveer de helft van de Nederlanders begint zich steeds meer zorgen te maken over hun eigen financiële situatie. Met name de zorgen over de oudedagsvoorziening zijn sinds de kredietcrisis zelfs verdubbeld.

Dat blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd Levensverzekering onder 450 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar, uitgevoerd door MSI-ACI Europe. Zo’n 28 procent zegt nu al negatieve financiële gevolgen te ondervinden van de kredietcrisis. De grootste zorgen betreffen het pensioen, het dagelijks rondkomen  en de toekomst van de kinderen.

Er is grote onduidelijkheid over de consequenties van de kredietcrisis op de pensioensituatie. Een kwart van de Nederlanders denkt dat er niets verandert. Een zelfde groep denkt dat het pensioen minder waard wordt. De helft van de Nederlanders heeft geen idee wat er met hun pensioen gebeurt.

Dat een groot deel van de Nederlanders zorgen heeft over hun financiële situatie is logisch. Maar liefst 28 procent ondervindt nu al negatieve financiële gevolgen van de kredietcrisis. De helft van de Nederlanders treft maatregelen om de financiële toekomst veilig te stellen of denkt hier serieus over na.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.