Gezinnen in problemen door fiscus

Vele gezinnen komen in de problemen doordat de Belastingdienst rechtmatige toeslagen te laat uitkeert. Het aantal klachten over niet-uitgekeerde toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang blijft zich opstapelen.

Het gaat hierbij niet om de afhandeling van bestaande klachten, maar om een nieuw probleem. De Nationale ombudsman kreeg het afgelopen halfjaar evenveel klachten als vorig jaar. “Het gaat nu om zeer schrijnende gevallen”, zegt een woordvoerder. “De toeslag voor kinderopvang is gemiddeld 800 euro per maand. Als ouders dan een paar maanden wachten op hun geld, lopen ze al gauw in de schulden.”

Begin 2007 waren er 20.000 meldingen van een achterstand met het uitkeren van het geld. Daar komen nu duizenden nieuwe gevallen bij. Wijzigingen in persoonlijke situaties, zoals een nieuwe baan of een ander salaris, lijken het grootste probleem voor de Belastingdienst. Honderden mensen hebben bij de ombudsman gemeld dat de correcties die zij doorgeven niet worden verwerkt.

De fiscus meent op schema te liggen met de afhandelingen van 2006. Van problemen met het doorvoeren van persoonlijke wijzigingen, zegt de Belastingdienst niets te weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.