Huizenkopers nog te nonchalant met hypotheek

Huizenkopers zien nog steeds risico’s over het hoofd bij het afsluiten van een hypotheek. Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft het economische herstel ook tot gevolg dat mensen weer wat nonchalanter worden met langjarige verplichtingen.

VEH deed onderzoek onder 500 mensen die recent een hypotheek hebben afgesloten. Ook de historisch lage rente leidt ertoe dat woningkopers minder oog hebben voor de risico’s. Bovendien, zegt VEH, komt op de sterk aantrekkende woningmarkt de druk steeds meer op de schouders van kopers te liggen. Daardoor worden soms overhaaste beslissingen genomen.

De vereniging roept woningbezitter op rekening te houden met de risico’s van inkomensachteruitgang door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. VEH zegt ook dat hypotheekadviseurs hun klanten beter moeten wijzen op die risico´s. Eerder deze week riepen banken huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek al op om goed na te denken over het moment dat hun hypotheek afloopt. Als een aflossingsvrije hypotheek afloopt, kunnen de maandlasten opeens flink oplopen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.