De hypotheekregels veranderen per 1 januari

De hypotheekregels veranderen per 1 januari 2018. Als u nog onder de leennormen van 2017 wilt vallen, moet uw hypotheekaanvraag op tijd verwerkt zijn. Het goede nieuws is dat u daarvoor iets meer tijd krijgt.

Eigenlijk moest u voor 31 december van dit jaar het hele aanvraagtraject van de hypotheek doorlopen hebben om nog te kunnen profiteren van de leennormen van 2017. Dat betekent een hypotheek aanvragen, het renteaanbod van de geldverstrekker afwachten, de benodigde documenten opsturen en vervolgens de bindende offerte ontvangen. Het hele traject kan weken duren.

Omdat er in december een enorme drukte op de hypotheekmarkt verwacht wordt, bestaat het risico dat de bindende offerte pas in januari binnen is, ook al heeft u de aanvraag in 2017 ingediend. In dat geval zou u onder de leennormen van 2018 vallen. Om dat te voorkomen heeft de Tweede Kamer besloten om deze huizenkopers een overgangstermijn van een maand te geven. Als u pas een definitief aanbod van hun geldverstrekker krijgt in 2018, gelden toch de leennormen van 2017. Staat u op het punt een huis te kopen en valt u liever onder de leennormen van dit jaar? Maak dan snel een afspraak met een hypotheekadviseur.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.