Hypotheekrenteaftrek blijft ongemoeid

Premier Jan Peter Balkenende wil de hypotheekrenteaftrek onaangetast laten. Vrijdag wekte het kabinet de indruk dat het niets uitsloot in de strijd om de financiële crisis in te dammen, ook de beperking van de renteaftrek niet.

Een woordvoerder van de premier benadrukte zaterdag dat Balkenende in het najaar in de Tweede Kamer nog duidelijk had gemaakt dat aan de hypotheekrenteaftrek niets zou wijzigen en dat aan dat standpunt niets is veranderd. Vrijdag maakten Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) duidelijk dat alle opties om de overheidsfinanciën op orde te houden en de economie te stimuleren worden bekeken. ‘inclusief het politiek onwaarschijnlijke’.

Maar daar zit de beperking van de hypotheekrenteafrek dus niet bij, omdat die maatregel de economie alleen maar verder zou schaden. Een groep topambtenaren inventariseert momenteel de maatregelen die nodig zijn. Daarbij zijn hun volgens Bos geen belemmeringen opgelegd. Het kabinet hoopt later deze maand alle ideeën te kunnen bespreken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.