Steeds meer leningen afgewezen

GeldshopUit onderzoek van intermediair Geldshop blijkt het aantal afwijzingen bij lening aanvragen met bijna 3 procent te zijn gestegen. De vraag naar een persoonlijke lening als gewenste kredietvorm is toegenomen in augustus van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vorig jaar gaf men in ruim 18 procent van de aanvragen de voorkeur aan een persoonlijke lening, dit jaar was dit bijna in 42 procent van de gevallen. Het gemiddeld aangevraagde kredietbedrag is vrijwel gelijk gebleven in augustus 2009 ten opzichte van vorig jaar, in 2008 werd gemiddeld 18.230 euro aangevraagd, dit jaar was dit 17.930 euro, een gering verschil van 1,65 procent.

Het daadwerkelijke verstrekte gemiddelde kredietbedrag is echter toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar werd in augustus een gemiddeld kredietbedrag van 20.965 euro verstrekt, tegen 21.673 euro dit jaar, een stijging van 3,73 procent. Het aandeel van de aanvragen die afgewezen zijn, is met bijna 3 procent toegenomen in augustus 2009 ten opzichte van een jaar geleden, van ruim 69 naar 72 procent.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.