Weinig animo voor Energiebespaarlening

slim-investerenEr is nog weinig animo voor de Energiebespaarlening die door de overheid in het leven is geroepen. Ben je voornemens om energiebesparende maatregelen aan je woning door te voeren? Dan zijn er nog volop mogelijkheden voor een goedkope lening.

Consumenten zijn niet heel enthousiast over het Nationaal Energiebespaarfonds. Vier maanden geleden werd het fonds opgericht, maar van de 300 miljoen euro die beschikbaar is voor energiebesparende maatregelen voor woningen, is nog geen één procent uitgekeerd.

Van de 300 miljoen euro die beschikbaar is, is pas slechts 2,4 miljoen euro uitgegeven. Er is nog veel geld beschikbaar.

Het Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt goedkope leningen van 2.500 tot 25.000 euro waarmee huiseigenaren energiebesparende verbouwingen kunnen financieren. Enkele voordelen van de energiebespaar lening zijn een lage vaste rente over de gehele looptijd en de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen.

In mei waren volgens Vereniging Eigen Huis 441 leningen aangevraagd en 217 toegekend. Van de 300 miljoen euro is 2,4 miljoen euro uitgegeven. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) beheert het fonds en verwacht dat het aantal aanvragen in de tweede helft van 2014 zal toenemen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.