Hoe je veel geld kunt besparen op vliegtickets

Heb je ook genoeg van de alsmaar stijgende kosten van vliegtickets? Met een beetje moeite kun je al snel enkele tientallen tot honderden euro’s besparen op je vliegticket.

VliegtaksDoor je ticket te boeken op een Duitse of Belgische site kun je eenvoudig de nieuwe vliegtaks omzeilen. Volgens De Telegraaf kan een consument door een vlucht te boeken bij de Duitse of Belgische site van de KLM voordeliger vliegen dan als een ticket wordt besteld via de Nederlandse site van KLM.

Een vliegticket van Düsseldorf naar Manilla (via Amsterdam) is bijna 360 euro goedkoper als je boekt op de Duitse KLM site in plaats van de Nederlandse. Navraag bij KLM leert dat de prijsverschillen zijn ontstaan door te opereren in verschillende markten met verschillende concurrenten. De vliegtaks doet daar nog eens een schepje bovenop en maakt het boeken via buitenlandse sites extra aantrekkelijk, erkent de zegsman.

De vliegtaks is de belastingheffing die per 1 juli wordt ingevoerd. Op korte vluchten vanuit Nederland gaan reizigers 11,25 euro extra betalen, op lange vluchten is dat maar liefst 45 euro. Ook via vliegmaatschappijen als Air Berlin en Lufthansa kun  je voordelig vliegen als je bereid bent vanaf een luchthaven net over de Nederlandse grens te vertrekken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.