Klanten DSB bank halen geld weg

Klanten van DSB Bank konden donderdagmiddag geen geld overboeken via de website omdat die overbelast is geraakt.

Het probleem deed zich voor na een oproep in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland om spaargeld massaal bij DSB weg te halen. De oproep werd gedaan door Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed. Doel van deze oproep was om de bank onderuit te halen. Volgens Lakeman zou een faillissement van DSB Bank ervoor kunnen zorgen dat mensen gecompenseerd worden voor vermeende geleden schade.

Dat mensen massaal proberen hun geld bij de bank weg te halen, noemt Lakeman “zeer in het belang van de achterban van Hypotheekleed”. Een faillissement zou ervoor zorgen dat de gedupeerden alsnog een deel van hun geld krijgen terug betaald. De stichting vertegenwoordigt de belangen van ongeveer 1200 mensen en bereidt een schadeclaim voor tegen DSB Bank.

Een erg gevaarlijke uitspraak van Lakeman als je het ons vraagt. Misschien hebben de 1200 gedupeerden in de stichting hier baat bij, maar wat voor de vele tienduizenden spaarders bij DSB? Uiteindelijk zal de overheid, en indirect de belastingbetaler, moeten opdraaien voor het spaargeld bij een eventueel faillisement. Zou Lakeman hier ook aan gedacht hebben?

Reacties
  1. gast
  2. Anoniem

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.