Nederlanders laks met verzekeringen

Ruim 2,1 miljoen Nederlanders vinden in deze tijd van recessie kostenbesparing een goede reden om eens kritisch naar de verzekeringsportefeuille te kijken. Toch gebeurt dit niet of nauwelijks.

Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben hun portefeuille de afgelopen drie jaar niet bekeken. Daarnaast haalde 15% van de verzekerden tussen 25 en 34 jaar na het afsluiten van een verzekering de map helemaal niet meer uit de kast. Zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Interpolis.

Deze lakse houding kan onnodig geld kosten, aldus directievoorzitter Joop Kanen. Ook blijkt uit het onderzoek dat veel Nederlanders liever het zekere voor het onzekere nemen en zich zo uitgebreid mogelijk verzekeren, ook al betalen ze daardoor te veel. Tegelijkertijd vragen zij zich wel af of al die verzekeringen wel echt nodig zijn.

Een goed voorbeeld is het afsluiten van een verzekering voor de mobiele telefoon, illustreert Kanen. “De premie weegt vaak niet op tegen het bedrag dat de telefoon op een gegeven moment nog waard is. In zo’n geval is verzekeren niet altijd de beste oplossing.” Je verzekeringen eens per jaar evalueren kan dus zeker de moeite zijn en je onnodige kosten besparen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.