Nederlandse jongeren geldbewust
Jongeren in Nederland tussen de 15 en 18 jaar zijn steeds bewuster geworden als het om geld gaat. Tegelijkertijd is deze doelgroep onzeker over hun financiële toekomst en weten zij niet hoe zij de brug kunnen slaan naar het verwezenlijken van hun plannen.
Een meerderheid van de jongeren lijkt de eigen inkomsten goed geregeld te hebben. Twee derde gaat weloverwogen met inkomsten en uitgaven om. Een groot deel (71 procent) heeft een bijbaan en krijgt zakgeld (72 procent) en bijna iedereen spaart (93 procent).De helft van de jongeren houdt geldzaken wekelijks of nog vaker bij. Zeven van de tien jongeren geven, als ze geld hebben, dit dan ook niet meteen uit. Als jongeren geld tekort komen is de oplossing: zuinig leven.
Bijna alle jongeren vinden dat je moet werken als je geld nodig hebt (88 procent).Jongeren vinden dat iedereen zich nu al met geldzaken voor later bezig moet houden (68 procent). Ruim 90 procent van de jongeren onderschrijft het belang van sparen en vindt het handig om wat spaargeld achter de hand te hebben. Daarnaast is kopen op internet populair om geld te besparen wat gebruikt kan worden voor andere zaken.
Goed om te weten, na dat nieuws dat rood staan op de gewone betaalrekening rond 20% rente kost!