Salaris afhankelijk van je regio

Als je in het westen van het land woont krijg je gemiddeld genomen het meest betaald. Dit blijkt uit de Beloningsindex 2008, het jaarlijks terugkerende beloningsonderzoek van Mercer en ADP onder meer dan 500 organisaties.

In 34 procent van de ruim 100 onderzochte functies blijkt het salaris in regio West het hoogst. Regio Noord volgt hierop met 31,9 procent en Oost met 19,2 procent. Regio Zuid eindigt als laatste met 14,9 procent. Deze regio is echter wel de grootste salarisstijging te vinden: de salarissen gingen hier met 4,43 procent omhoog.

Wanneer er uitgesplitst wordt naar functies, is er bij sommige functies een groot verschil te zien tussen de salarissen in de vier verschillende regio’s. Zo verdient de accountmanager in het noorden 35.800 euro en in het westen 42.900 euro; een verschil van 19,8 procent. Het salaris van de medewerker personeelsadministratie varieert ook sterk per regio. In het oosten krijgt de medewerker personeelsadministratie 37.400 euro betaald, in het zuiden ligt dat ruim 3.500 euro per jaar lager. In het onderzoek is uitgegaan van het basissalaris dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, 13e maand en eventuele vaste bonus.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.