Topdrukte verwacht bij pinnen in het buitenland

17 juli is de bekende zwarte zaterdag. De dag waarop de meeste vakantiegangers met de auto naar hun vakantiebestemmingen in Europa trekken en het vaakst hun pinpas in het buitenland gebruiken.

De Maestro routes kaart geeft een overzicht van de drukste wegen en adviseert alternatieven in de buurt waar je even kunt uitrusten en een versnapering kunt betalen met je pinpas.

Nederlanders hebben de reputatie goed voorbereid op vakantie te gaan en de gewoonte om veel contant geld op te nemen is nog hardnekkig aanwezig. Het meenemen van veel cash op reis is niet meer nodig. Alleen al in Europa is pinnen in 7 miljoen winkels mogelijk. Overal waar het bekende blauwrode Maestro logo zichtbaar is kunnen vakantiegangers veilig hun pinpas gebruiken. Niet alleen bij de bekende plekken zoals pompstations, supermarkten, of restaurants, maar ook bij kleine souvenirwinkels, bistro’s of campings.

Vorig jaar was al een topjaar in het pinpas gebruik over de grens, met een piek op 25 juli. “Gelukkig ontdekken steeds meer Nederlanders het bekende gebruiksgemak van pinnen over de grens. Het geeft vakantiegangers een vertrouwd gevoel en het is bovendien kosteloos in de Eurozone. Het is overigens ook veel veiliger dan met veel contant geld rondlopen’, aldus Marieke van Gijs, Marketing manager van MasterCard Europe in de Benelux.

Reacties
  1. J.A.Blaauw

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.