Consument kiest vaker voor duurzaam sparen

De particuliere markt voor duurzame spaar- en beleggingsproducten groeit nog steeds licht terwijl de vraag naar de niet-duurzame varianten nagenoeg gelijk blijft. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

In 2010 heeft de overheid besloten de fiscale voordelen voor fiscaal vrijgestelde spaar- en beleggingsproducten te beperken. Die maatregel heeft een negatieve invloed gehad op de vraag naar die producten. Toch groeide de markt voor duurzaam sparen en beleggen in 2011 met 0,9 procent tot een omvang van circa 18 miljard euro. De totale markt voor spaar- en beleggingsproducten daarentegen is blijven steken op een omvang van circa 393 miljard.

Particulieren kiezen bewust voor duurzame spaar- en beleggingsproducten en zeker niet alleen om een fiscaal voordeel in de wacht te slepen.”, aldus VBDO-directeur Giuseppe van der Helm. Toch is er nog veel werk aan de winkel, vindt hij: “Het totale marktaandeel van duurzaam sparen en beleggen is slechts 4,6 procent. Daar is dus nog veel ruimte voor verbetering.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.