Geen reden tot onrust Nederlandse spaarders

Onder Nederlandse spaarders heerst grote ongerustheid over spaargeld op spaarrekeningen en deposito’s. De kranten staan er vol van, actualiteitenrubrieken gaan er over.

Toch is er, ondanks de beurscrisis, geen reden tot ongerustheid. Spaarders in Nederland kunnen in de huidige situatie juist 100% zeker zijn van hun tegoeden en het rendement daarop. Dit in tegenstelling tot beleggers die in de afgelopen periode voor het merendeel verliezen hebben geleden van vele tientallen procenten.

Om die zekerheid en dat rendement veilig te stellen dien je enkele zaken goed in de gaten te houden:

Spreid het spaargeld over spaarrekeningen en deposito’s bij verschillende banken. Indien het saldo, inclusief opgebouwde rente, niet boven 20.000 euro komt, dan is het altijd 100% gegarandeerd door het Depositogarantiestelsel. Alle banken op onze pagina’s vallen hieronder. Let wel op banken die onder verschillende handelsnamen producten aanbieden en neem geen achtergestelde deposito’s.

Versla de inflatie, ga voor de hoogste rente. In deze tijd van stijgende inflatie is het nodig de hoogste rente te zoeken. En geen genoegen te nemen met de lage tarieven die de grootste Nederlandse spaarbanken nog steeds bieden op hun spaarrekeningen zonder voorwaarden. Rabo en ABN-AMRO met 2,8%, Postbank en Fortis met 2,5% en ING met 2,4%. En dat terwijl er inmiddels 7 banken zoals NIBC Direct en Icesave zijn met rentes op spaarrekeningen zonder voorwaarden van 5% tot 5,25%. Op deposito’s zijn zelfs rentes te behalen tot 6%. Hiermee de inflatie van volgend jaar makkelijk te verslaan, zelfs als de volledige belasting van 1,2% op vermogen moet worden afgedragen.

Meer informatie vind je op de site Vanspaarbankveranderen.nl

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.