Nog steeds hoge spaarrente Nederlandse banken

SparenOndanks de kredietcrisis en de recente ondergang van Icesave, blijft het nog steeds aantrekkelijk om te sparen. Ook bij betrouwbare Nederlandse banken kun je nog steeds een hoge rente op je spaargeld krijgen.

Veel consumenten zijn nog steeds bereid om over te stappen naar een andere bank als ze daar een hogere spaarrente kunnen krijgen. De consument krijgt steeds meer macht en banken proberen nog steeds trouwe spaarders aan zich te binden. En omdat nogal wat banken geld nodig hebben, zijn ze tot veel bereid om nieuwe klanten binnen te halen.

Voorzichtiger met sparen bij buitenlandse banken

Er is de afgelopen tijd nogal wat veranderd op de spaarmarkt. Eerst waren het vooral buitenlandse banken die hoge spaarrentes boden. Denk hierbij aan Turkse banken zoals Yapikredi en Garantibank maar ook de Amsterdam Trade Bank. Nu de consument wat wantrouwender is geworden met buitenlandse banken is er opnieuw kans ontstaan voor de meer bekende, Nederlandse bank.

Enkele Nederlandse banken die momenteel een aantrekkelijke rente op je spaargeld bieden zijn Moneyou (5,1%), SNS Bank (5,0%) en Aegon.

Reacties
  1. spaarder

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.