Internetbank Icesave uit de lucht in de UK

Icesave, de internet spaarbank van de IJslandse bank Landsbanki, heeft vandaag haar Engelse internetsite uit de lucht gehaald.

Op de site wordt gemeld dat Icesave momenteel geen stortingen en opnames meer verwerkt. Icesave stelt spoedig met meer informatie te komen. Een woordvoerder van Landsbanki zegt in een reactie tegen Dow Jones Newswires niet te weten wanneer het probleem zal zijn opgelost en dat de bank verder niets aan de op de website geplaatste verklaring heeft toe te voegen.

Icesave bood in de afgelopen maanden de hoogste spaarrente in het Verenigd Koninkrijk, oplopend tot 7,06%. Recent berichten wij nog dat Icesave ook is gestart in Nederland, waar het een spaarrente biedt van 5,25%. Op dit moment is de Nederlandse website van Icesave nog steeds actief.

De IJslandse overheid heeft maandagavond de volledige controle genomen over de bankensector van het land. De bank Landsbanki is daarbij onder curatele van de overheid gesteld en het bestuur is vervangen door overheidsbeambten.

Bron: Financieel Dagblad

Update: De Gelderlander meldt dat de Nederlanse spaarders van Icesave gewoon bij hun geld kunnen. In het geval van een faillissement garandeert de IJslandse centrale bank Nederlandse spaarders een bedrag van 20.887 euro. De rest wordt tot een bedrag van 40.000 voor 90 procent door de Nederlandse staat gegarandeerd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.