Je spaargeld over meerdere banken verdelen

Door de kredietcrisis vragen veel Nederlanders zich af of hun spaargeld op de bank wel veilig is. Een vergelijkingssite adviseert consumenten het spaargeld te spreiden. 

Als een bank omvalt, krijgen een spaarder de eerste 20 duizend euro vergoed. Van de volgende 20 duizend wordt 90 procent terug betaald. Edmond Hilhorst van de vergelijkingssite: ‘Als je honderdduizend euro hebt en je wilt op zeker spelen, moet je vijf spaarrekeningen openen met elk 20 duizend euro erop.’ Cees Bijloos, directievoorzitter van vermogensbeheerder Nachenius Tjeenk zegt te merken dat klanten hun bezit gaan spreiden over meerdere banken.

Hoeveel Nederlanders precies met hun spaargeld schuiven, is niet bekend. Banken mogen er niet over praten. ‘Als tien mensen roepen dat een bepaalde bank in gevaar is, dan zijn er al snel duizenden spaarders die hun geld terugtrekken. Zo kan een bank die ’s morgens nog kerngezond is, ’s avonds in de problemen komen’, aldus een woordvoerder van De Nederlandsche Bank.

Banken doen intussen hun uiterste best spaarders te behouden. Jarenlang bekommerden de meeste spaarders zich niet om het rentetarief. Maar sinds kort is het vergelijken van spaarrenten een nationale hobby geworden. De rentepercentages van banken zijn dan ook aan het stijgen.

Reacties
  1. geld lenen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.