Steeds meer ouders sparen voor hun kinderen

Zo’n 70 procent van de vaders en moeders spaart tegenwoordig voor hun kinderen. Toen zij zelf nog kind waren, gebeurde dit nog maar bij een kwart van de ouders.

Ouders schieten nu ook vaker uitgaven voor dan hun ouders dat vroeger deden. Het percentage ouders dat geld voorschiet, is 55 procent. Vroeger was het 18 procent. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Kwart van kinderen spaart in traditionele spaarpot

Ruim de helft van de huidige ouders spaarden vroeger als kind ook zelf. Ook het overgrote deel van de huidige kinderen in groep 6, 7 en 8 spaart. Een kwart van de kinderen in groep 6, 7 en 8 spaart nog in de traditionele spaarpot, net als hun ouders dat vroeger deden. Vooral geld voor rapporten en verjaardagen en dergelijke wordt door kinderen gespaard. Uit ander onderzoek bleek ook dat steeds meer kinderen uit groep 7 en 8 het geld op een bankrekening gestort krijgen.

Vooral geld voor rapporten en verjaardagen en dergelijke wordt nu gespaard door kinderen. Maar liefst 70% van de ouders sparen voor hun kinderen terwijl dit vroeger maar 25% was. Ouders van nu schieten weinig grote uitgaven voor, maar dit gebeurt meer dan hun eigen ouders vroeger deden. Het gaat daarbij bij voorbeeld om uitgaven zoals kleding, games en een telefoon.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.