Minder rente op spaardepositos

Spaargeld vastzetten op een deposito levert steeds minder op. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl

Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito’s met een looptijd tot en met vijf jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening. Bij ABN Amro, Allianz en ING moet je een spaardeposito van tien jaar afsluiten om een hogere rente te krijgen dan op de reguliere spaarrekening van de bank, zegt de vergelijkingssite. De deposito’s van SNS Bank leveren pas meer op vanaf een looptijd van negen jaar. Bij ASN Bank, Rabobank en Zwitserleven geven deposito’s vanaf zeven jaar een betere rente dan de vrij opneembare spaarrekening van de bank.

Banken bieden liever een hogere rente op de spaarrekening omdat spaarders dat geld zelden helemaal opnemen. Het geld dat spaarders op een deposito zetten, nemen ze na afloop van het deposito vaak wel volledig op of ze verplaatsen het naar een andere bank voor een betere rente. Ook zijn spaardeposito’s op dit moment niet zo interessant voor banken omdat zij mede door de lage rentes op de kapitaalmarkt weinig geld kunnen verdienen met langlopend spaargeld.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.