Nederlander positief over sparen

Nederlanders denken positief over sparen. In april 2011 was het aandeel consumenten dat verwacht de komende 12 maanden geld opzij te kunnen leggen ruimschoots groter dan het percentage dat inschat dat dit niet lukt.

In tegenstelling tot inwoners van andere Europese landen is de Nederlander erg optimistisch. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden op de vraag of de consument de komende 12 maanden geld opzij denkt te kunnen leggen kwam in april 2011 uit op 29. Alleen Finnen, Luxemburgers en Zweden waren nog optimistischer. Gemiddeld hebben echter in de Europese Unie al bijna tien jaar de pessimisten de overhand.

Nederlanders vinden nog steeds de tijd gunstig om te sparen, maar ze waren in april aanzienlijk minder positief dan in maart. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden daalde van 59 naar 52 en bereikte daarmee het laagste punt in zeventien jaar. Gemiddeld in Europa vinden consumenten de laatste maanden de tijd juist wat gunstiger om te sparen. Kijk hier voor een overzicht van verschillende banken met een hoge spaarrente.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.