Nog steeds weinig vertrouwen in banken

Banken NederlandConsumenten hebben nog steeds weinig vertrouwen in banken. Zij waarderen hun bank gemiddeld met het cijfer 4,9. Alleen de Rabobank haalt nog een voldoende met een score van 7,1.

Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend consumenten. Banken zullen eerst moeten laten zien dat ze intern orde op zaken stellen om het vertrouwen van hun klanten te kunnen herwinnen. De meeste ondervraagden vinden dan ook dat banken voorlopig moeten afzien van reclame maken. Een algemene klacht is verder dat banken te weinig communiceren over de gevolgen van de crisis voor de bank en de klant. Ondanks dit gebrek aan vertrouwen blijft een meerderheid (68 procent) toch trouw aan hun bank. Slechts 15 procent overweegt naar een andere bank over te stappen.

Twee derde van de consumenten kiest ervoor spaargeld over meerdere banken te spreiden. Beleggen is momenteel geen populaire optie. Slechts 18 procent geeft aan geld te willen beleggen. Lager opgeleiden kiezen ervoor geld liever thuis te bewaren of te besteden aan leuke dingen zoals vakanties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.