Spaarders bij Icesave krijgen geld terug

Spaarders bij de IJslandse internetspaarbank Icesave krijgen hun geld tot 100.000 euro terug. Dat heeft minister Wouter Bos donderdag gezegd tijdens een persconferentie.

Er zijn ruim 100.000 Nederlandse spaarders bij Icesave die in grote onzekerheid verkeren over hun gespaarde geld. Volgens het garantiestelsel moet IJsland de eerste 20.000 euro op iedere spaarrekening garanderen. Echter door de grote problemen in IJsland is dit erg onzeker geworden.  

Een Nederlandse delegatie onderhandelt vanaf vrijdag met de IJslandse autoriteiten over een oplossing. Nederland voelt zich juridisch in ieder geval voldoende sterk om de IJslanders tot medewerking te dwingen. Volgens president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zal IJsland een financiële bijdrage moeten leveren.

Volgens minister Bos krijgen de Nederlandse spaarders in de loop van volgende week een formulier waarop ze hun claim bij Icesave kunnen aangeven. Er is vijf maanden tijd om een claim in te dienen. Vervolgens duurt het naar verwachting nog drie maanden tot het geld er is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.