Vertrouwen belangrijker dan hoogte spaarrente

Voor meer dan tweederde van de spaarders is vertrouwen in een bank belangrijker dan de hoogte van de spaarrente. Dat blijkt uit een recent onderzoek van MoneYou.

Van de ondervraagden vergelijkt 69 procent zijn huidige rente niet of nauwelijks met die van andere banken en bijna één op de drie spaarders weet niet wat het rentepercentage is dat hij ontvangt. Volgens het onderzoek van MoneYou zijn veiligheid en gemak de belangrijkste redenen om hun spaargeld aan een bank toe te vertrouwen.

Nibud adviseert voor een gezin met 2 kinderen, een koopwoning en een gezamenlijk netto maandinkomen van 2.800 euro een reserve van 12.700 euro op zijn spaarrekening. Nederlandse huishoudens hebben een buffertekort omdat zij gemiddeld genomen, naast andere mogelijke spaardoelen, maar 8.000 euro achter de hand hebben voor noodgevallen.

Het gemiddelde gezin heeft dus 5.000 euro te weinig spaargeld om financiële tegenvallers op te vangen. Uit het onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders zich hiervan bewust is, maar dat 93 procent desondanks geen actie onderneemt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.