65-plussers gediscrimineerd door verzekeraars?

Bij onderzoek door een vergelijkingssite is gebleken dat tweederde van de Nederlandse autoverzekeraars weigert om aan oudere automobilisten een autoverzekering te verkopen.

Het acceptatiebeleid verschilt: waar de ene verzekeraar al een grens stelt bij 64 jaar verkopen andere maatschappijen geen polis meer als iemand de leeftijd van 74 jaar heeft bereikt.  

Het onderzoek is uitgevoerd onder 42 verzekeraars waarvan er 28 een bovengrens hanteren. Bij 13 maatschappijen moeten ouderen een hogere premie betalen dan andere weggebruikers. Mensen met een lopende polis kunnen klant bij hun verzekeraar blijven, maar overstappen naar een andere autoverzekering is vaak lastig of zelfs onmogelijk.

Het gehanteerde acceptatiebeleid is niet eerlijk volgens de site. “Jongeren zijn net zulke grote brokkenpiloten als oude dames van 75 jaar”. Jongeren betalen weliswaar meer premie, maar worden niet geweigerd als ze willen overstappen. Maatschappijen die geen leeftijdsgrens hanteren voor ouderen zijn o.a. ANWB, Avéro Achmea, Nationaal Spaarfonds, Delta Lloyd, Ditzo, Ohra, RVS en Unigarant.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.