Alles groen, zelfs je autoverzekering?

Groene autoverzekering‘Groen’ leven is in! Bij steeds meer producten en bedrijven wordt je beloond voor ‘groen’ gedrag. Sinds kort kan dat ook een leuke extra korting opleveren op je autoverzekering.

Netpolis, een online aanbieder van autoverzekeringen, lanceerde onlangs de AutoSterPolis. Deze nieuwe autoverzekering geeft je leuke extra korting als je kiest voor een energiezuinige auto. “Dat de verzekering in een behoefte voorziet werd ons al snel duidelijk” zegt directeur Henry Bulle. In de afgelopen twee weken heeft Netpolis al diverse groene autoverzekeringen afgesloten.

Voor een auto met energielabel A bedraagt de extra korting op de verzekeringspremie maar liefst 15% bovenop de al geldende kortingen zoals bonus-malus korting en regiokorting. Wie een auto met energielabel B koopt, krijgt nog altijd 10% extra korting.

Met de aanschaf van een energiezuinige auto bespaar je niet alleen op brandstofkosten en de aanschafbelasting maar sinds kort dus ook op de kosten van de auto verzekering. Voor leaserijders komt daar nog een extra voordeel bij. Zij betalen aanzienlijk minder bijtelling als ze kiezen voor een zuinige auto. Al met al genoeg redenen om ‘energiezuinig’ te denken bij de aanschaf van een auto.

“Dat alleen de kleinere auto’s energiezuinig zijn is een misverstand” zegt Bulle. Omdat het energielabel wordt bepaald aan de hand van de klasse van een auto, kan ook een grotere auto een energielabel A of B krijgen. Voor meer informatie over energielabels en het kopen van een nieuwe of gebruikte zuinige auto kunt u de site Energielabel.nl bezoeken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.