Autoverzekering zonder provisie echt goedkoper?

Autoverzekering provisieDe laatste maanden zien we meer verzekeringssites komen die autoverzekeringen zonder provisie aanbieden. Hiermee betaal je niet langer provisie voor je autoverzekering, maar een vast bedrag per maand. Maar ben je hier als autorijder uiteindelijk wel goedkoper mee uit?

Veel automobilisten realiseren zich niet hoeveel provisie zij betalen voor hun autopolis. Elke maand gaat gemiddeld 20 procent van de betaalde premie naar de tussenpersoon waar de verzekering is afgesloten.

Steeds meer sites willen een einde maken aan deze verborgen kosten. Het laatste initiatief van internet vergelijker Nhp.nl kiest voor een vaste vergoeding van 59,50 euro per jaar. Het maakt hierbij niet uit voor welk type auto de verzekering wordt afgesloten, de vergoeding is altijd gelijk. Nhp geeft hierbij aan dat de consument enkele tientjes per jaar kan besparen. Ander voordeel zou zijn dat de autorijder exact weet wat hij jaarlijks betaalt.

Is verzekeren zonder provisie echt goedkoper?

De vraag reist of je als consument hiermee écht goedkoper uit bent. Concurrenten als Independer, Verzekeringssite.nl en Netpolis.nl betwijfelen of consumenten echt voordeliger uit zijn. De gemiddelde premies voor autoverzekeringen zijn de laatste jaren al sterk gedaald waardoor een flink deel van de verzekerden nu al minder dan 60 euro provisie per jaar betaalt. Het is daarom ook de vraag welke consument wel voordeliger uit is.

Het voordeel zal voornamelijk gelden voor mensen met duurdere auto’s of een uitgebreide dekking zoals een WA Casco verzekering. De premiebedragen liggen doorgaans een stuk hoger bij deze verzekeringen, waardoor het voordeel eerder zal gelden dan voor een relatief eenvoudige en goedkope WA verzekering.

Het advies is daarom ook om je autoverzekering goed te vergelijken op verschillende vergelijkingssites voordat je kiest voor een verzekering zonder provisie, maar met een vaste jaarlijkse vergoeding.

Reacties
  1. Joop

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.