Premie zorgverzekering volgend jaar iets hoger

Volgend jaar wordt de basispremie voor de zorgverzekering verhoogd met gemiddeld één procent en vijf procent op de aanvullende verzekeringen.

Nog niet alle zorgverzekeraars hebben op dit moment hun premies bekendgemaakt, maar op grond van de reeds bekende tarieven lijken dit de verhogingen te worden volgens een vergelijkingssite. Voor 19 november aanstaande moeten alle verzekerden de nieuwe polis met polisvoorwaarden voor 2009 hebben ontvangen.

Het basispakket kent enkele kleine wijzigingen. Zo wordt het basispakket onder meer uitgebreid met de diagnose en behandeling van ernstige dyslexie en worden sta-op-stoelen niet meer vergoed. Het eigen risico wordt met vijf euro verhoogd naar 155 euro.

Naar verwachting ligt het aantal verzekerden dat zal overstappen naar een andere zorgverzekeraar rond de vier procent, wat overeenkomt met ruim 600.000 Nederlanders. Daarmee wordt de trend van verleden jaar voortgezet. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet overstappen, omdat zij van mening zijn dat een betere of goedkopere zorgverzekering niet te vinden is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.