Bespaar op onzinnige verzekeringen

VerzekeringenVolgens Tros Radar kun je een flink bedrag besparen door geen onnodige verzekeringen af te sluiten. Het is natuurlijk heel belangrijk om je in te dekken tegen risico’s, als een letsel, aansprakelijkheid of schade aan je huis. Er bestaan echter ook een aantal verzekeringen die niet noodzakelijk zijn.

Voorbeelden van onzinnige verzekeringen zijn de mobiele-telefoonverzekering, garantieverlengingen, fietsverzekering, huisdierenverzekering en aanvullende verzekeringen.

Mobiele-telefoonverzekering
Je kunt je telefoon verzekeren tegen diefstal, schade of verlies. Dit kost 10 euro per maand. Dit is zonde van je geld, want meestal kan de schade aan een telefoon makkelijk zelf betaald worden.

Garantieverlengingen
Hiermee worden de kosten van een reparatie vergoedt als een artikel, zoals een televisie of computer, stuk gaat na de reguliere garantie. Volgens de wettelijke garantie behoort een apparaat echter langer mee te gaan na de normale garantie van een of twee jaar. Als je apparaat na de normale garantie kapot gaat, dan kun je er mee terug naar de winkel gaan om een deel van de reparatiekosten op te eisen.

Fietsverzekering
Een fietsverzekering verzekert de schade aan uw fiets of fietskleding. Als uw fiets stuk is, dan krijg je een deel van de dagwaarde vergoedt. Bovendien valt diefstal niet onder deze verzekering. Een fietsverzekering is dus geldverspilling.

Huisdierenverzekering
Huisdierenverzekeringen hebben een eigen risico en veel voorkomende klachten als artrose worden niet vergoed. Als je een huisdier hebt dan is het verstandiger om maandelijks een bedrag apart te zetten, zodat je de ziektekosten voor je huisdier zelf kunt betalen.

Aanvullende verzekeringen
Er zijn aanvullende verzekeringen die erg duur zijn, zoals de aanvullende tandartsverzekering. In dit geval kun je de kosten beter zelf dragen.

Natuurlijk zijn niet alle verzekeringen onnodig en is het verstandig jezelf te dekken tegen mogelijke risico’s. Op Verzekeringen.com vind je handige informatie over verschillende soorten verzekeringen, o.a. autoverzekeringen, reisverzekeringen en zorgverzekeringen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.