Besparen kan duur uitvallen

Mensen zijn tegenwoordig steeds meer op zoek naar manieren om geld te besparen. Op zich is daar niets mis mee, het is logisch dat er op de kleintjes gelet moet worden aan het einde van een economisch mindere periode met tevens niet al te beste vooruitzichten, maar besparen kan ook heel verkeerd uitvallen. Het voorbeeld van de wasmachine is wellicht het meest bekend. Wordt er een wasmachine van 10 jaar oud gebruikt om geld te besparen (er wordt immers geen nieuwe gekocht), dan levert dit op de langere termijn een stevig verlies op. De wasmachine gebruikt namelijk veel meer stroom dan een nieuwer model, welke zichzelf terugverdiend zou hebben.

Verzekeringen

Met verzekeringen is het verhaal eigenlijk niet veel anders. Er kan gekozen worden voor de meest goedkope autoverzekering, maar wanneer ineens blijkt dat deze verzekering de ruitschade niet dekt en daardoor de laagste premie kan bieden, dan valt de besparing duur uit wanneer de barst in de voorruit ineens een grote scheur wordt. Op dat moment zal de verzekering de reparatie namelijk niet dekken en het verschil in de maandelijkse premie zal zonder twijfel niet opwegen tegen de extra kosten.

Dat zeggend hebbende is het een goed moment om de aandacht te vestigen op de zorgverzekeringen. Het hebben van een zorgverzekering is verplicht, maar veel mensen zien er de noodzaak niet van in. Wie nooit naar de huisarts of tandarts gaat, die kan zich afvragen waar het allemaal goed voor is. Deze mensen zijn het eerst geneigd om de verzekeraars te vergelijken op basis van de prijs. Gaat u een zorgverzekering in 2015 afsluiten en wilt u overstappen vanwege de prijs, dan is het een goed moment om erbij stil te staan dat besparen duur uit kan vallen. Het vergelijken van verzekeraars zou namelijk niet moeten gebeuren op basis van de prijs.

Het vergelijken van zorgverzekeraars

Wanneer u (zorg)verzekeraars met elkaar gaat vergelijken, dan is de prijs een kleine factor. Er zijn bepaalde elementen die vele malen belangrijker zouden moeten zijn, zoals de voorwaarden en de dekkingen. Bij de zorgverzekering kunt u denken aan wat er precies vergoed wordt en waar u terecht kunt. Kiest u voor de goedkoopste zorgverzekeraar en heeft u ineens een probleem waarvoor u medische hulp nodig hebt, dan kan het vervelend zijn wanneer u eerst honderd kilometer moet rijden naar een bepaald ziekenhuis en nog vervelender wordt het wanneer blijkt dat slechts de helft van de rekening vergoed wordt. Besparen kan heel duur uitvallen wanneer het op verzekeringen aankomt.

Reacties
  1. De Goudwaag

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.