Flinke stijging premies e-Bike verzekering

De premies voor het verzekeren van een e-bike zijn vorig jaar fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite. De stijging kan oplopen tot 87% en ook de verschillen in premie op basis van de woonplaats zijn toegenomen.

Met name in middelgrote steden als Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht is het verzekeren van een e-bike fors duurder geworden. Voor een e-bike van 2.500 euro werd in Groningen vorig jaar nog 306 euro per jaar betaald, nu is dat 499 euro, een stijging van 62%. Een iets minder complete verzekering is in Groningen en Arnhem zelfs 87% duurder dan in 2016. De middelgrote steden benaderen daarmee de premieniveaus die worden gehanteerd in Amsterdam en Rotterdam, waar relatief veel e-bikes worden gestolen.

De verschillen in premies op basis van de woonplaats zijn ook groter geworden. Voor precies dezelfde verzekering betaalt iemand in een kleine gemeente als Ommen 130 euro, terwijl in Eindhoven voor dezelfde verzekering 423 euro neergelegd moet worden. De premiestijging laat zich niet overal zien. In Lelystad en Den Bosch daalden de premies.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.