Forse besparing op autoverzekering mogelijk

De Nederlandse consument shopt nog niet genoeg. Uit recentelijk verschenen publicaties blijkt dat de premies van autoverzekeringen nog steeds dalen. Vrijwel alle consumenten kunnen hiervan profiteren.

Bijna 95 procent van de Nederlanders probeert te besparen op alledaagse dingen, waaronder bijvoorbeeld de boodschappen (68 procent) of de energienota (63 procent). Besparen op de autoverzekering is volgens ruim de helft (56 procent) niet of nauwelijks mogelijk. Dat blijkt uit het onderzoek Autobespaargedrag van de Postbank.  
 
Van de mannen denkt een kwart minimaal twintig euro per jaar in de zak te kunnen houden en een enkeling verwacht zelfs een besparing te kunnen halen van meer dan honderd euro per jaar. Volgens de onderzoekers spelen leeftijd en opleiding hierbij een belangrijke rol: jongeren en hoger opgeleiden denken vaker te kunnen bezuinigen op hun autoverzekering dan anderen.

De beste besparingstechniek die uit het onderzoek naar voren komt, betreft echter het tanken. Zo rijdt ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) wel eens een blokje om, zodat ze goedkoper kunnen tanken.

Reacties
  1. Henk
  2. Roetman en Van Gulik

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.